Timur SOYOĞUZ

Timur SOYOĞUZ

Hakkında

15 Kasım 1987 İstanbul doğumlu, Trakya Universitesi Bilgisayar Programcılığı mezunudur.Ekibiyle ve ya yalnız sahne alarak müziğini devam ettirmektedir. Ayrıca Timur'un kendine ait şarkı sözleri ve besteleri de vardır. 2005 yılından bu yana profesyonel olarak performans sergilemektedir.İstanbul'da Caliente Garden Otel, Green Park Otel, Ağva Aqua Verde Otel, Kadıköy Sakman Konak, Caddebostan Kıraça, Cadde Nispet sahne aldığı mekanlardan bazılarıdır. 2008 yılında internet üzerinden yapılan Yedigün Yıldızları yarışmasında en çok oy alan ilk yirmi kişinin arasına girmiştir. Ve yarışmada Serdar Ortaç tarafından ilk ona taşınan isimler arasında yer almıştır. Aynı yıl içinde Profesyonel stüdyoda kaydettiği Mevsim Bahar şarkısı dinleyenler tarafından çok beğenilmiş ve şarkının asıl yorumcusu olan Nilüfer Örer'den teşekkür almıştır.Trakya Üniversitesi Endokrin Hastalıkları Kongresinde, ayrıca Lions Klüp başta olmak üzere bugüne kadar çeşitli kurumların özel etkinliklerinde sahne almıştır. 2011 yılında hayatının en büyük rengi olan Simay'ı ile hayatını birleştirmiş ve 2015 yılında kızları Aylin Şimal dünyaya gelmiştir.

7 Tem 2016

Teşekkürler Necmi Murat Tangay...

Necmi Murat Tangay'ın 07.07.2016 tarihli yazısı;

Timur Soyoğuz: Mekan Sakman'da Bir Bayram Günü

4 aydır Kadıköy’de yer alan Sanatçılar Sokağı’nda (Ali Suavi Sokak) müzikseverleri ağırlayan Vedat Sakman’a ait Sakman Konak’ın müdavimlerinden birisi olarak, Temmuz ayının programının yayınlanmasıyla birlikte yer alacak müzisyenleri araştırmaya başladım. Tıpkı benim gibi 1987 doğumlu, tıpkı benim gibi bilişim sektörüyle ilgili üniversite eğitimi almış ve tıpkı benim gibi gitar çalan bir profile rastlayınca muhakkak dinlemem gerektiğini düşünerek tereddütsüz 6 Temmuz Çarşamba günü için rezervasyonumu yaptırdım. Ülkenin sarsıcı gündemi arasında gelen bayram tatili nedeniyle boşalan İstanbul'da haliyle bir şeyler yapıp moralimizi yüksek tutmamız gerekiyordu.

Söz konusu isim Timur Soyoğuz’du: Türkçe pop müziğin kaliteli eserlerini özenle seçmiş ve bizlere sunmak için hazırlamış gerçek bir Sezen Aksu hayranıyla karşı karşıya olduğumu anlamamız uzun sürmedi.

Konser, 1970’lerde Ayten Alpman’la hayatımıza girmiş ve 1987 yılında Zerrin Özer’in “Dayanamıyorum” albümüyle yerini perçinlemiş “Ben Böyleyim” ile başladı. Fettah Can-Alper Narman ortak yapımı olan ve 2006 yılında Işın Karaca ile hayatımıza girmiş “Mandalinalar” ile konser devam ederken, Sezen Aksu severler için beklenen an geldi: 10 şarkısının 10’u da hit olmuş efsane bir albüm olan 1984 çıkışlı “Sen Ağlama” albümünün özel şarkılarından olan “Çocuklar Gibi”, konserin üçüncü şarkısı oldu. Bu sene memleketi Urla’da adına bir de beste yarışması düzenlenen unutulmaz yorumcu Tanju Okan’la sevdiğimiz “Öyle Sarhoş Olsam Ki” ve bir Selami Şahin klasiği “Sensiz Olmuyor” ile devam eden konser, yine bizi eskilerde dolaştırmaya devam etti: 1970’lere veda ederken İtalya’dan ithal ettiğimiz ve geçen yıl uğurladığımız Fikret Şeneş’in sözleri ve Ajda Pekkan’ın yorumuyla hayat bulan “Ya Sonra” ve Aşkın Nur Yengi’nin 1990 çıkışlı ilk albümü “Sevgiliye”de yer alan “Ayrılmam” bizlerle buluşurken, bu iki şarkının ortak özelliği 2006 yılında piyasaya çıkan “Kadın Şarkıları” adlı Levent Yüksel albümünde kendilerine yer bulmalarıydı. Ondan sonra hızlıca yakın döneme döndük ve önce 2010’da Gökhan Türkmen’in bizlerle buluşturduğu “Biraz Ayrılık” ve 2000’de Candan Erçetin’in “Elbette” albümünde yer alan “Olmaz” kulaklarımıza misafir oldu. Sezen Aksu ile buluşmamız bu kadar kısa süremezdi elbette: efsane şair Aysel Gürel’in sözlerini yazdığı ve bestelerine doyamadığımız bir başka efsane Onno Tunç’un notaya döktüğü “Sultan Süleyman”, 1988 çıkışlı “Sezen Aksu’88” albümünden bizlere selam verirken, 2016’nın en çok sevilen parçalarından Ayşegül Aldinç’in yorumladığı “Durum Leyla”, yerini yine bir Sezen Aksu şarkısı “Sayım”a bırakır, bu şarkının sözlerinin Cemal Süreya’ya ait olduğunu belirtmeden geçmeyelim. “Sayım”, 2011 çıkışlı “Öptüm” adlı Sezen Aksu albümünde yer almaktaydı. Hümeyra ile hayatımıza giren “Kördüğüm” ile duygulanırken, Ajda Pekkan’ın Fikret Şeneş sözleriyle Fransa’dan ithal ettiği “Haykıracak Nefesim” ile tekrar hareketlendik. 1990’lardan unutulmaz iki şarkı ile konserin ilk kısmı tamamlandı: Sezen Aksu’nun sözlerini yazıp bestelediği, Emel Müftüoğlu’nun seslendirdiği ve 1995’e girerken klibiyle sükse yaratmış olan “Hovarda” ile 1992 çıkışlı “Aşk Yeniden” adlı Yeni Türkü albümünden “Yedikule”.

Hararetli geçen ilk kısımdan sonra ikinci kısım süre olarak daha kısa olsa da, en az ilk kısım kadar doyurucu oldu. Candan Erçetin’den “Elbette” ve önce Neşe Karaböcek’ten sonra da Göksel’den bildiğimiz “Günün Birinde” ile hareketli açılan ikinci kısmın ilk yavaş ritmli şarkısı, vedalaşmaların arka fonu olan “Bu Gece Son” oldu, bu şarkı da 1993 yılında Levent Yüksel’in ilk albümü olan “Med Cezir”de yer alan Sezen Aksu bestelerinden biriydi diyerek konsere devam ediyorum. Sezen Aksu’nun elinin değdiği bir başka şarkı olan Hande Yener’in “Armağan”ı, Hande Yener’in 2004 çıkışlı üçüncü albümü “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor” albümünden Sakman Konak’a konuk oldu. Sözü ve müziği Ahmet Kaya’ya ait olan ve 1994 yılında çıkan “Şarkılarım Dağlara” albümünde yer alan “Kum Gibi” ile devam eden konser, yine 1994 yılına ait iki parçayla hareketlendi: Mustafa Sandal – Suç Bende ve Tarkan – Kış Güneşi. Grup Gündoğarken’in unutulmaz şarkısı “Rüzgar” ile sona yaklaşan konser, bir Sezen Aksu klasiğiyle noktalandı: Timur Soyoğuz, “Her Şeyi Yak”ı Yunanca ve Türkçe sözleriyle bizlere sunarak bizlere -şimdilik- veda etti.


Bu yazım, “ah nerede o eski şarkılar” ya da “yenilerde dinlenebilir şarkı çok az, çıkanlar da kayboluyor, en azından eskilerle dinlenebilir yenilerin karışık olduğu bir dinleti olsa” diyenlere gelsin!

Timur Soyoğuz’un sayfasını incelemek isteyenler için: timursoyoguz.blogspot.com
Sakman Konak’ın programını takip etmek isteyenler için: www.sakmanistanbul.com